Massage/rehab


Jessica Lindén är anställd hos Tex & Terry som legitimerad hundmassör och certifierat canineopat. Känns det som din hund skulle ha nytta av hundmassage, är du välkommen att boka en tid hos Jessica (länken “boka”).

Kroppen & knoppen
Vardagliga, fysiska påfrestningar underskattas ofta. En hund som drar mycket i kopplet har t.ex. ofta hård muskulatur i rygg och nacke. En hund med ojämn muskulatur belastar kroppen snett och det kan i sin tur orsaka andra problem.

Använder du hunden inom jakt, agility eller någon annan form av hundsport, är det viktigt att hålla en god muskulatur på hunden. Hundens återhämtning påskyndas med hjälp av hundmassage, samt att hunden mentalt får komma i balans.

Spända muskler kan även ställa till det för hundens rörelsemönster och vinkla skelettet. Din utställningshunds korta steg eller felvinklade ben kan alltså bero på något så enkelt som ojämna muskler. Genom regelbundna behandlingar får du en stadig hund som kan föra sig snyggt.

Det mest vanliga men också mest förbisedda är hundens mentala hälsa. Genom massage sänker man blodtrycket, vilket motverkar stress och nervositet. Det är med jämna mellanrum vi får hundar med beteendeproblem (hyperaktivitet, stress, rädslor m.m.) på besök, som drar stor nytta av behandling med GSM.

Rehabiltering
Hur försiktiga vi än är så kan även hundar råka ut för skador. Har man tur läker skadorna snabbt, som t.ex. hos yttliga skador i huden. Skador som berör skelettet eller musklaturen, är oftare mera långvarig och kräver intensiv rehablitering.

Med GSM läker skador snabbare. Genom att föra bort överflödlig vävnadsvätska ökar genomströmningen av blod till musklerna. Musklerna mjuknar upp och hunden får en större rörelsefrihet. Genom tryck på visa nerver påverkas de inre organ, som kan lagra slagprodukter. Genom bra blodtillförsel avlägsnas slagprodukter snabbare och blir hundens återhämtning stimulerat.

Efter en längre tids skada ska man hålla koll på hundens muskulatur då dem gärna kompenserar t.ex. sitt halta ben med att belasta ett annat. För att din hunds rehabilitering ska gå så bra som möjligt är det klokt att gå hos en hundmassör.

En mjuk, smidig och välmående muskulatur ger en positiv, arbetsvillig och hållbar hund.